Sirli Homuha: aasta tegijad ettevõtluses

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha
Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha Foto: Kristjan Teedema

Igas aastas on midagi erilist, omanäolist või omad raskused, mis ettevõtlust mõjutavad. Kui eelnevad kaks aastat rääkisime koroonast, siis nüüd puudutavad ettevõtjaid energia ja tooraine hinnatõus või puudus ja tarneraskused. Paraku on siit-sealt kuulda olnud ka koondamisotsustest, sulgemistest või rasketest eelseisvatest valikutest.

Ettevõtjate elu pole kunagi lihtne olnud ning neil tulebki kohaneda väljakutsetega ja pidevalt uueneda. Kes jääb pikalt paigale, neil algab aegamööda tagasikäik. Nii väliseid kui sisemisi ettevõtlust mõjutavaid tegureid on palju ning täielikult ei suuda keegi tegelikku tulevikku ette ennustada. Seega on oluline kohanduda ning vaja on ka häid ja innovaatilisi juhte; ettevõtjaid, kes Lõuna-Eestil elu sees hoiavad. Viimane väide pole sugugi liialdatud – ettevõtluseta on piirkonnal raske toime tulla. On äärmiselt oluline, et ka tõmbekeskustest eemal oleks elu võimalik, luues siia töökohti, pakkudes teenuseid või tuues piirkonnale tuntust ja arengut.

Sestap on Lõuna-Eesti Postimees juba viiendat aastat vedamas piirkonna parimate ettevõtete konkurssi, et pöörata tähelepanu majandusele ja kohalikele ettevõtetele. Käesolevas ettevõtluslehes kuulutame välja Lõuna-Eesti parima ettevõtte, parima toote ning anname eriauhinnad kohaliku elu edendajale ning silmapaistvale kultuuri toetajale. Käibe, kasumi ja suurimate tööandjate edetabelitest saab ka aimu, kes on piirkonna sada suurimat ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles