Kuldar Leis: tugevad tööstused ja hullud ideed

, Ettevõtja, Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 juhatuse liige
Copy
Kuldar Leis
Kuldar Leis Foto: Arvo Meeks

Igapäevarutiinis me ei tajugi, kui põnevas kohas elame. Olen aastaid osalenud Lõuna-Eesti parimate ettevõtete ja toodete valimisel ning žüriis aruteludes tõdeme, et meil on ikka uusi võimsaid ettevõtmisi, mida tavaoludes tähelegi ei pane.

Tänavused esiletõusjad saab loomult jagada kaheks: parima ettevõtte tiitli nominendid ja võitja on kolmekesi Eesti mõistes pikaaegsed tööstuste musternäidised ja ülejäänud tiitlite omanikud piirkondlikud positiivse kiiksuga eeskujud.

Lõuna-Eesti parim ettevõte on AS Toftan, kelle tulemused käibe, kvaliteedi ja keskmise palga osas on sellised, et kiita võiks lehekülgede kaupa. Toftani puidutooted sõidavad Võrumaalt erisugustele kaugetele maadele ja ilmselt saaks päris hea mälumänguküsimuse, kas on mõni mõistlik riik, kuhu Toftan eksportinud ei ole. Saan seda küsida siis, kui auhinda lähme üle andma! Mul on enda personaalne nostalgialaks seoses Toftaniga aastast 1996, töötasin siis Hoiupanga Võru kontoris ja Toftani rootslasest projektijuht tuli panka arvet avama. Toona vaatasime võimalikku järjekordset saekaatrimeest umbusuga …

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles