LÕUNA-EESTI AASTA PARIM ETTEVÕTE 〉 Võrumaa saeveski käive ületas saja miljoni piiri

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
AS Toftan toodab saematerjali kahes tehases. «Oleme oma valdkonnas kindlasti esimeste seas, kuid see pole tulnud kergelt,» tunnistab firma juhatuse liige Martin Arula.
AS Toftan toodab saematerjali kahes tehases. «Oleme oma valdkonnas kindlasti esimeste seas, kuid see pole tulnud kergelt,» tunnistab firma juhatuse liige Martin Arula. Foto: Mihkel Maripuu

Lõuna-Eesti Postimehe aasta ettevõte on aktsiaselts Toftan. Võru vallas Varese külas tegutseva firma müügitulu ületas möödunud aastal 100 miljoni euro piiri. Ettevõte annab tööd 123 inimesele, kes saavad heal tasemel töötasu.

Toftani juhatuse liikme Martin Arula sõnul oli 2021. aasta erandlik. «Koroonakriis sulges inimesed kodudesse, nende säästud hakkasid oma elu elama, leides koha kinnisvaras ja ehituses. Pangaintresside puudumine ja hulk trükitud raha aitasid kaasa enneolematu buumi tekkele Euroopas,» rääkis Arula. «Kõik ehitusmaterjalide tootjad, sealhulgas metsa- ja puidutööstused said sellest osa.»

Toftan toimetas Arula sõnade kohaselt selles olukorras üldjoontes tavapäraselt. «Lihvisime oma sooritust, proovisime teha tööd veelgi kvaliteetsemalt ja tootlikumalt. Teadsime, et meil on kiire ning pärast buumi järgnev kriis tuleb veelgi sügavam,» lausus Arula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles