Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Pagarifirma vajab kuumast ahjust rohkem jääkülma õhku

Copy
Cristella VT OÜ tootmiskompleks Võrus Pikal tänaval
Cristella VT OÜ tootmiskompleks Võrus Pikal tänaval Foto: Arvo Meeks

Kunagisest Võru leivakombinaadist Pikal tänaval välja kasvanud pagari- ja kondiitrifirma OÜ Cristella VT on aastaid olnud Võrumaa suurimaid tööandjaid. Ettevõtte peamine tunnus pole aga mitte kuumad ahjud, vaid hoopis sügavkülmikud.

«Kuna toodame sügavkülmutatud tooteid ning samas enamik saiakestest on ka küpsetamata, kulub suurem osa energiast külma tootmiseks,» ütles ettevõtte juhatuse liige Priit Koha.

Energia, läheb seda siis vaja jäiselt madala või tuliselt kõrge temperatuuri saavutamiseks, on töötlevas tööstuses olnud toorainete hinnatõusu kõrval peamine jututeema läbi aasta. Nii ka Cristellas.

Tagasi üles