VIDEOLUGU Veerand sajandit võrumaiseid susse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
OÜ Ritico juhatuse liikmed Liis Tillmann ning tema lell Rait Tillmann hoiavad Võrumaa kergetööstuse lippu kõrgel kohapealse jalatsivabrikuga, kus valmivad nii moodsad Tokud (Liisi käes) kui ka klassikalised Trollad (Raidi käes).
OÜ Ritico juhatuse liikmed Liis Tillmann ning tema lell Rait Tillmann hoiavad Võrumaa kergetööstuse lippu kõrgel kohapealse jalatsivabrikuga, kus valmivad nii moodsad Tokud (Liisi käes) kui ka klassikalised Trollad (Raidi käes). Foto: Arvo Meeks

Lambavillase voodri ja ruudulise pealiskangaga OmaKinga toasusse hakati Võrumaal valmistama ajal, kui Soome pääses viisaga, Eesti kroon oli kehtinud lühemalt kui euro praeguseks ning tarbijahinnad kasvasid aastas 23 protsenti.

Kitsastes oludes sündinud sussimudel osutus kergetööstur Rait Tillmannile aga tõeliseks kullasooneks, sest järjepanu veerand sajandit tootmises püsinud susse on nüüdseks müüdud umbes veerand miljonit paari.

«OmaKinga sussid said alguse sel ajal, kui juba tootsime [1993. aastast] võimlemissusse HipHop. Kuna võimlemissussid on hooajaline toode, siis talveks oli vaja samamoodi mingit toodet, mis tagaks aastaringse müügi,» meenutab OÜ Ritico juhatuse liige Rait Tillmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles