Leigo paitab hinge ilu ja muusikaga

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Leigo talu peremees Tõnu Tamm ütleb, et Leigol on ilus aasta läbi ning ka külmal ajal naudib ta oma kodus kaunist loodust ja imelist maastikku.
Leigo talu peremees Tõnu Tamm ütleb, et Leigol on ilus aasta läbi ning ka külmal ajal naudib ta oma kodus kaunist loodust ja imelist maastikku. Foto: Maarius Suviste

Lõuna-Eesti Postimees ja Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 annavad esimest korda välja silmapaistva kultuuri toetaja eriauhinna. Selle pälvinud Leigo talu asub Otepää vallas Lutike külas kaunil künklikul maastikul, kus on ilus aasta läbi. Eriti aga sumedatel suveõhtutel, mil järvelt kostuv helimaagia paitab hellalt hinge.

Praeguseks 18 järvega ümbritsetud piirkonna üks olulisemaid kultuurivedureid Leigo on juba 24 korda teinud kauneid Järvemuusika festivale. Südamlikult südamest südamesse.

Esimesed kolm aastat pakkus pererahvas kauneid helisid ja ilu keset loodust tasuta. «See oli puhtalt kutsumusest, et anname rahvale midagi hästi ilusat,» ütleb Leigo talu peremees, festivali ellu kutsunud Tõnu Tamm (81).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles