Kurtide spordiliit kuulutas parimateks valgalased

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tanel Visnap (paremal) valiti Eesti Kurtide Spordiliidu aasta sportlaseks. Auhinna andis üle liidu esindaja Toomas Sepp.
Tanel Visnap (paremal) valiti Eesti Kurtide Spordiliidu aasta sportlaseks. Auhinna andis üle liidu esindaja Toomas Sepp. Foto: Eesti Kurtide Spordiliit

Eesti Kurtide Spordiliit (EKSL) kuulutas 3. detsembril välja aasta parimad sportlased. 

Liidu aasta meessportlaseks kuulutati Tanel Visnap, kes võitis kuldmedali olümpial kaugushüppes uue Eesti kurtide rekordiga 7.43 ja pronksmedali kõrgushüppes. Aasta naissportlaseks valiti 100 meetri tõkkejooksus 24. kurtide olümpiamängudel pronksmedali võitnud Marja-Liisa Landar.

Parimad treenerid on Sergei Matvijenko ja Raimond Luts, kusjuures Luts on Tanel Visnapi treener.

Raimond Luts lausus, et olümpia oli küll edukas, aga nende eesmärk oli edukalt esineda ka sprindis ja see tänavu ei õnnestunud. «Nagu mina, sai ilmselt Tanel ka mingi viiruse ja seal, kus olid suured plaanid, see ebaõnnestus.»

Kaugushüppe tulemus oli seevastu Lutsu sõnul kurtide olümpia kõigi aegade teine tulemus, nii et kokkuvõttes nimetab treener esitust olümpial väga tubliks.

Edasiste plaanide kohta ütles treener, et Eesti sisemeistrivõistlusteks nad seekord Visnapiga spetsiaalselt ei valmistu.

«Augustis on kurtide kergejõustiku Euroopa meistrivõistlused. Tolle aja peale katsume vormi sihtida,» avaldas treener.

Parimaid sportlasi selgitas kurtide spordiliit välja juba 31. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles