Muuseumiöö keskendub liikumisele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aastaid on muuseumiööd peetud ka Valga muuseumis.
Aastaid on muuseumiööd peetud ka Valga muuseumis. Foto: Tiit Loim

Muuseumitöötajad valisid järgmise aasta 20. mail toimuva muuseumiöö teemaks «Öös on liikumist». Teema on seotud eelkõige riikliku liikumisaastaga, milleks aasta 2023 kuulutatud on ja mis keskendub tervislikele eluviisidele ja liikumisharrastusele.

«Liikuvus tähendab lisaks sportimisele ka reisimist – kuidas ja mis vahenditega on liikuma saadud ja kuhu on kohale jõutud. Liikumine võimaldab rääkida arengust ja teest sihtide poole või hoopiski muuseumiöisest salapärast, kui miski näitusesaalis tasakesi liigutama hakkab,» rääkis muuseumiöö koordinaator Heliis Martinson.

Muuseumiöö ideekorjes osales 167 muuseumitöötajat üle Eesti. Enim mainitud teemad olid Martinsoni sõnul ühel või teisel kombel seotud liikumise, tegutsemise, elu ja meluga.

«Selgelt tõusis esile vajadus pöörduda tagasi ühiselt tegutsemist, ringi liikumist ja reisimist sisaldava normaalsuse juurde,» tõdes ta.

Muuseumiöö programmiga saavad liituda kõik Eesti muuseumid või muud mäluasutused, erakogujad ning kollektsionäärid, kes valmis sel õhtul oma uksed külastajatele lahti hoidma kella 18–23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles