Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Nurgake väljapanekust Toompeal
Nurgake väljapanekust Toompeal Foto: Anzelika Gomozova/Võrumaa Arenduskeskus

Toompeal leidis aset Võrumaa näitusmüük

Võru maakonna käsitöö ja talutoodang viidi 21. korda Toompea lossi, kus 5.–7. detsembrini oli jõulueelne käsitöö ja talutoodangu näitusmüük.

Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ütles, et see on hea võimalus näidata, kui ainulaadne on Võrumaa ning tutvustada maakonna toidutootjaid ja käsitöölisi.

Esmaspäevasel näitusmüügi avamisel ütles tervitussõnad riigikogu esimees Jüri Ratas. «Ilma teieta siia majja need jõulud ei tule ka,» sõnas Ratas Võrumaa meistritele. Lisaks tänas ta maakonda erilise tava pikaajalise hoidmise eest.

Peale selle, et kõigil riigikogu liikmetel oli kolme päeva jooksul võimalik soetada toredaid tooteid, said kõik rahvasaadikud laadakorraldajatelt kingiks käsitööseebi.

Käsitöö, hoidiste ja talutoodangu kogumist vedasid eest Võrumaa arenduskeskus, toiduvõrgustik Uma Mekk, Seto Käsitüü Kogo, Vana-Võromaa Käsitüü ja Seto Küük.

Tava sai alguse 22 aastat tagasi ning seni on jäänud ära vaid üks näitusmüük. LEPM

Vee hind kerkib taas

AS Võru Vesi teeninduspiirkondades kehtivad 1. jaanuarist uued teenusehinnad.

Praegused hinnad kehtestati tänavu 1. oktoobril. Augustis konkurentsiameti heakskiidu saanud veeteenuse hinda arvestatud elektrikulu ei kata paraku püsivalt kõrget elektriteenuse hinda. Elektrikulu moodustab veeteenuse põhjendatud kuludest ligi 30%.

Viimasel kahel aastal on ettevõte teinud investeeringuid päikeseparkidesse, Võru reoveepuhasti soojatagastusseadmetesse ja maaküttesse. 10% energiat toodetakse taastuvenergia allikatest. Need abinõud on andnud osalist kokkuhoidu, kuid pole võimaldanud piisavalt kaitsta ettevõtet ja tarbijaid äkilise elektrienergia hinnatõusu eest.

Veeteenuse hinna muutmine on ettevõtte väitel möödapääsmatu, et arendada ühisveevärki ja -kanalisatsiooni ning pakkuda kvaliteetset ja jätkusuutlikku teenust.

AS Võru Vesi tegutseb Võru linnas, Antsla, Kanepi, Rõuge ja Võru vallas. LEPM

Omavalitsuste esindajad käisid Tallinnas

Võru maakonna omavalitsuste esindajad käisid esmaspäeval Tallinnas, et arutada maakonnale olulisi teemasid.

Nii Tallinna ülikoolis kui kohtumisel Eesti Linnade ja Valdade Liiduga arutati omavalitsuste koostöö võimalusi.

Kolmas kohtumine oli riigihalduse ministri, riigi tugiteenuste keskuse ja Eesti-Vene sekretariaadi esindajatega. Kohtumise teemad olid omavalitsuste rahastamine praegu ja tulevikus, projektide elluviimisega seotud ülesanded ning Eesti-Vene programmi ümberkujundamine. LEPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles