Taevaskojas läheb raieks järgmisel kevadel

Mati Määrits
, reporter
Copy
Metsaülem Tiit Timbergi (paremal) kinnitusel kutsutakse kohalikud enne raietööde algust taas metsa ja vaadatakse üle puistute seisund.
Metsaülem Tiit Timbergi (paremal) kinnitusel kutsutakse kohalikud enne raietööde algust taas metsa ja vaadatakse üle puistute seisund. Foto: Mati Määrits

Valminud on Taevaskoja küla lähiümbruse riigimetsa kümne aasta kava, mille kohaselt on järgmisel aastal plaanis teha kuivanud ja kahjustunud puudega alal lage- ja sanitaarraiet ning küpsete männikute uuendamiseks aegjärkset raiet.

Kuna tegu on kõrgendatud avaliku huviga alaga, on riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Põlvamaa metsaülema Tiit Timbergi sõnutsi raieplaanid eelnevalt kohalikega läbi arutatud, nende ettepanekuid kuulatud ning vastavalt sellele ka kava koostatud.

Kaks väikesepinnalist lageraiet tuleb kõige suurema kahjustusega metsaosades, Taevaskoja–Himmaste tee ning Neitsikoopa tee vahelisel alal. Sealne raie tuleb tavapärasest erinev. Vanad ja kõrged 159-aastased männid jäetakse kasvama, 50–70 puud hektarile, välja aga raiutakse kuivanud ja kahjustusega kuused, kahjustustega kased ning kuivanud ja lühikese võraga või kahjustunud männid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles