Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpina sadam Lämmijärve ääres
Räpina sadam Lämmijärve ääres Foto: Arved Breidaks

Minna võib Lämmijärve ja Pihkva järve jääle

Seoses jääkatte tugevnemisega on teisipäevast lubatud minna jalgsi Lämmi- ja Pihkva järve jääle. Samuti on jalgsi lubatud väljumine ka Vaniku, Pabra ja Kriiva järve jääle.

Transpordivahenditega jääle minek on jätkuvalt keelatud.

Ebaühtlaste jääolude tõttu on endiselt keelatud väljumine Peipsi järve ja Pattina järve jääle ning seda ühtviisi nii transpordivahenditega kui jalgsi.

Vältida tuleks ka lähenemist Võhandu jõe suudmele ning Salusaarele lähemale kui 200 meetrit. Nimetatud kohtades on jääkate endiselt ebaühtlane ja kohati lausa ohtlik, teatas Lõuna prefektuur. LEPM

Haiglas ja hooldekodus kehtib külastuskeeld

Nii Põlva haiglas kui Põlva valla hooldekodus kehtib viirusnakkuste leviku tõttu külastuskeeld.

Haigla on loonud patsientidele ja lähedastele võimaluse kontakteeruda nüüd ka Skype’i teel. Videovestluseks tuleb aeg kokku leppida, helistades või saates e-kirja sotsiaaltöötaja Elle Vidderile. Patsientidele mõeldud saadetisi saab viia haigla registratuuri esmaspäevast neljapäevani kuni kella 16ni ja reedel kuni kella poole neljani.

Pakkide üleandmiseks hooldekodu elanikele tuleb aga helistada hooldustöötajatele. LEPM

Toasooja hind Põlva vallas kerkib

Energiahindade tõusust tulenevalt kooskõlastas konkurentsiamet ASi Põlva Soojus esitatud taotluse alusel Ahja, Peri, Põlva, Tilsi ja Vastse-Kuuste võrgupiirkonnale hinnavalemi ja müüdava soojuse piirhinna 102,28 €/MWh, millele lisandub käibemaks.

Hind hakkab nimetatud võrgupiirkondades kehtima 1. jaanuarist. LEPM

Räpina valda tulevad uued peatused

Räpina vallavalitsus võttis vastu otsuse rajada Räpina valda kaks uut bussipeatust.

Suurendamaks piirkonna elanike võimalusi ühistranspordi kasutamiseks, rajatakse Rasina–Meeksi maantee 6. kilomeetrile ootekojata ja -platvormita bussipeatus nimega Uulika. Peatust on võimalik kasutada 12. detsembrist.

Bussiliikluse ohutuma toimimise huvides eemaldatakse aga samas vallas Toolamaa–Kureküla tee 5. kilomeetri paremalt poolt liiklusmärk «Meelva» ning rajatakse Meelva tee teisele kilomeetrile ootekojata ja ooteplatvormita bussipeatus nimega Meelva.

Veel pole aga teada, millal on nimetatud uus bussipeatus kasutusvalmis. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles