Punaristlased vaatasid tagasi organisatsiooni ajaloole

, Eesti Punase Risti Valgamaa seltsi koordinaator
Copy
Rahvusvaheline vabatahtlike päev. Valga kultuurikeskuse väliseinale kuvatud sõnumites sooviti 5. detsembril head rahvusvahelist vabatahtlike päeva.
Rahvusvaheline vabatahtlike päev. Valga kultuurikeskuse väliseinale kuvatud sõnumites sooviti 5. detsembril head rahvusvahelist vabatahtlike päeva. Foto: Arvo Meeks

Eesti Punase Risti Valgamaa selts tänas esmaspäeval tähistatud rahvusvahelise vabatahtlike päeva eel oma tublisid vabatahtlikke ja noorliikmeid tehtud töö eest. Ühiselt vaatasime Punase Risti ajaloost jutustavat filmi «Henry Dunant: Red on the Cross» ning vahetasime nähtu üle mõtteid.

Suurejoonelises filmis nenditakse, et meie planeedil pole piirkonda, kus Punane Rist ei oleks tuntud. Kes aga teab liikumise asutaja Henry Dunanti nime? Tõestisündinud lool põhineva filmi tegevus leiab aset 18 kuu jooksul, mis eelnesid humanitaarorganisatsiooni loomisele. See on lugu visionäärist, kes oli oma ajast ees ning kes kirglikult uskus paremasse maailma.

Punaristlastele kohaselt valmistasid Valgamaa seltsi liikmed looduslikest toorainetest haigusi ennetava ja immuunsüsteemi tugevdava segu, et talvele hea tervise ja rõõmuga vastu minna. Vabatahtliku töö esiletõstmiseks ja vabatahtlike motiveerimiseks oli aga esmaspäeval Valga kultuurikeskuse seinale kuvatud projektsioon tänusõnadega ja mõtlemapaneva motoga «Sul on ainult üks elu, hooli sellest», mis on ühtlasi ka Punase Risti tunnuslause.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles