VIDEOLUGU ⟩ Antsla puhkemets võetakse osaliselt lagedaks

Copy
Antsla Kasumetsas on üraskid teinud viimastel aastatel eakamate kuuskede kallal sisuliselt puhta töö. Et need inimestele selga ei kukuks ning uus mets saaks hakata peale kasvama, tehakse metsaülem Agu Palo sõnul ka lageraiet.
Antsla Kasumetsas on üraskid teinud viimastel aastatel eakamate kuuskede kallal sisuliselt puhta töö. Et need inimestele selga ei kukuks ning uus mets saaks hakata peale kasvama, tehakse metsaülem Agu Palo sõnul ka lageraiet. Foto: Arvo Meeks

Kõrgendatud avaliku huviga metsade hulka kuuluvas Antsla ümbruse Kasumetsas saab RMK järgmisel aastal alustada lageraiega, et üraskite laastatud langid uue metsa kasvatamiseks puhtaks teha. Antsla inimeste puhkemetsa kümne aasta majandamise kava kiitis heaks ka vallavolikogu.

«See on hea, et plaani kinnitas volikogu, kes on ju kohaliku rahva esindus,» lausus RMK Võrumaa metsaülem Agu Palo. «See plaan tähendab, et metsa majandatakse edasi samamoodi nagu seni. Siin on ka varem tehtud lageraiet, aegjärkset raiet, hooldusraiet; siin on metsa uuendatud, aga paraku on siin ka alad, mida üraskid on kahjustanud.»

RMK Võrumaa metsaülem Agu Palo.
RMK Võrumaa metsaülem Agu Palo. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti PM/Scanpix Baltics
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles