INTERVJUU ⟩ Lavly Perling: julgeolek jääb inimeste kaitsetahteta tühjaks (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Hoolimatult laenu võttev Eesti riik sööb praegu ära oma seemnevilja, mis pikemas plaanis tähendab nälga, hoiatab Parempoolsete erakonna esimees Lavly Perling. 
Hoolimatult laenu võttev Eesti riik sööb praegu ära oma seemnevilja, mis pikemas plaanis tähendab nälga, hoiatab Parempoolsete erakonna esimees Lavly Perling. Foto: Arved Breidaks

Kaitseväe Nursipalu harjutusvälja laiendamise puhul on silmist lastud lihtne tõsiasi, et me ehitame riigikaitset oma inimeste kaitsmiseks. See aga eeldab ka inimeste päriselt kaasamist, mitte fakti ette seadmist, leiab reedel Võrus käinud erakonna Parempoolsed liider Lavly Perling.

Neljapäev tõi uudise, et USA suurendab oma sõjalist kohalolu Eestis. See paneb Võrumaal Nursipalu harjutusvälja laiendamise valguses küsima, kui palju inimesi peab lahkuma, et kõik üksused siia ära mahuks. Kui oleksite peaminister, kuidas te selle sõlme lahti harutaks?

Alustame sellest, et julgeoleku kõige tugevam alus on inimeste endi kaitsetahe. Sellest tuleb inimestega rääkida, oled sa siis peaminister või minister. Julgeolek on täna teema, aga julgeolek ilma inimeste toimetulekuta jääb tühjaks. Inimesed peavad tundma, et nad on riigi poolt hoitud ja õiglaselt koheldud, siis on nad valmis ka ise panustama ja riigi eest kas või surema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles