Maanteemuuseum sai Muraka märgise

LEPM
Copy
Autodest ja keskkonnast said lapsed aimu ka tänavusel vanavanemate päeval.
Autodest ja keskkonnast said lapsed aimu ka tänavusel vanavanemate päeval. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Maanteemuuseumi programm „Auto ja keskkond“ on saanud keskkonnaharidusliku õppeprogrammi kirjelduse kvaliteeti tõendava märgise „Läbimõeldud programm“, andis teada Eesti Keskkonnahariduse Ühing.

Õppeprogrammis „Auto ja keskkond“ antakse praktiliste tegevuste ja aruteludega ülevaade autotööstuse mõjust keskkonnale. Programm käsitleb auto tootmisel kasutatavaid materjale, nende päritolu, elektriauto akude tootmise ja kasutamise keskkonnamõju, kütuseid ja autode taaskasutust.

Eesti Maanteemuuseumi haridustöö kuraator Kerle Kadak möönis, et keskkonnahariduse programm „Auto ja keskkond“ käsitleb ennekõike mõju meid ümbritsevale. „Programmi läbinuna oskab õpilane hinnata autotööstuse süsiniku jalajälge ning teha keskkonnasäästlikumaid valikuid transpordivahendite seas,“ lausus ta.

Õppeprogrammide kirjelduste kvaliteedi hindamise aluseks on Eesti keskkonnahariduse ekspertide koostöös valminud juhend. Hindamist korraldab Eesti Keskkonnahariduse Ühing, hindavad vastava koolituse läbinud eksperdid. Märgis on välja töötatud koostöös keskkonnaministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumiga, lähtudes Eesti keskkonnahariduse ja –teadlikkuse tegevuskavast 2018-2022.

Muuseum ootab keskkonnaprogrammi osalema 7.–9. klassi õpilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles