GALERII ⟩ Otepää valla suurpered lustisid jõulupeol

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Puka kultuurimajas peeti eelmisel nädalavahetusel Otepää valla suurperede jõulupidu.

Külalisi ootas peaukse juures lahke ja rõõmsameelne Kloun Ummi. Ta pani kõigile lastele südamele, et nad paneksid oma jõulusokid kultuurimaja salatrepile, et päkapikud saaksid neile väikeseid üllatusi teha.

Kui kõik külalised saali kogunesid, algas Kloun Ummi tsirkuseetendus. Ta mitte ainult ise ei näidanud naljakaid etteasteid, vaid kutsus lavale ka lapsi, kes tahtsid kasvõi natukenegi artistid olla.

Kogu etenduse ajal kõlas saalis laste naer ja aplaus. Peale etendust kutsuti kõik külalised jõuluvanaga kohtumiseks jõudu ammutama. Lapsi ja nende vanemaid ootas soe lõunasöök ja puuviljavaagen. Mõned neist ei jõudnud söögiga lõpetada, kui nägid aknast jõuluvana. Ta tõi suurperede lastele mitte ainult maitsvaid, vaid ka tervislikke kingitusi.

Enne jõulupakkide saamist kutsus jõuluvana kõiki tantsima. Lapsed aga ootasid põnevusega, millal hakatakse kingitusi jagama. Selleks olid kõik kodus valmistunud. Kes oli õppinud pähe luuletuse, kes valmistanud kogu perega jõuluvanale piparkooke. Iga pere sai etteaste eest suure kingikoti, milles puuviljad, piparkoogid, kakaopulber ja ahjusoe stritsel.

Peo lõpus said kõik osalejad jõuluvanaga jõulupuu juures pilti teha. Kuid enne hüvasti jätmist ja koju suundumist jooksid lapsed salatrepi juurde, et vaadata, mida päkapikud neile jõulusoki sisse olid pannud.

Jõulupeole oli kutsutud kümme perekonda. Valla suurimas peres on 21 last, kellest 13 alaealised. Kahjuks nemad kohale tulla ei saanud ning neile toimetati jõulupakid koju.

Jõulupidu toimus Otepää vallavalitsuse sotsiaalteenistuse ja Otepää Kultuurikeskuste ühiskorraldusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles