Abivalmis linlane päästis külmetava tüdruku

Tiit Loim
, reporter
Copy
Abialmis mees märkas külmetavat tüdrukut Tõrva kirik-kammersaali ees. Foto on illustreeriv.
Abialmis mees märkas külmetavat tüdrukut Tõrva kirik-kammersaali ees. Foto on illustreeriv. Foto: arhiiv

Tõrva elanik märkas hiljuti tänaval muret tegevat olukorda: kirik-kammersaali ees kükitas ja värises külmast väike tütarlaps. Möödakäija andis tüdrukule selga oma jope ning olukord lahenes sedapuhku õnnelikult.

Elupõline tõrvakas Margo Jagor pidi reedel Maxima kaupluse automaadist paki ära tooma. «Kammersaali lähedale oli üks vana tuttav ehitanud maja: tahtsin vaadata, kui kaugel ta on omadega,» alustas ehitajana leiba teeniv Jagor juhtunu kirjeldust. «Vaatan: väike tütarlaps kükitab ja väriseb. Kuidas ma saan niisama mööda minna?»

Mees uuris, mis asjaoludel laps seal on ning sai aru, et tüdruk oli tulnud lasteaiast Mõmmik. «Küsisin, kas ta on hädas. Ta ütles, et ootab issit, kuid kuhu issi läks, ta ei teadnud. Tuli välja, et tüdruk elab linnast väljas. Mõtlesin, mida teha, ja andsin talle jope. Olen täiskasvanud inimene, väike külm ei tee mulle midagi. Siis helistasin politseisse. Üle poole tunni läks mööda. Minut või poolteist enne korravalvureid tuli isa, kes küsis, kuidas laps siia sai ja ütles, et ta oleks pidanud hoopis noortekeskuses ootama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles