Riigikogu muutis kogumispensionide seadust

Mati Määrits
, reporter
Copy
Eelnõu poolt hääletas 73 saadikut, vastuhääli ei olnud. Foto on illustratiivne.
Eelnõu poolt hääletas 73 saadikut, vastuhääli ei olnud. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Riigikogus läbis kolmanda lugemise kogumispensionide ja väärtpaberite registri pidamise eelnõu, mis võimaldab teha pensionikogujatel II sambasse senise 2 protsendi asemel sissemakseid ka määras 4 või 6 protsenti, et suurendada pensionisääste.

Eelnõu poolt hääletas 73 saadikut, vastuhääli ei olnud.

Vaikimisi jääb kehtima senine 2-protsendiline maksemäär, teatas riigikogu pressiteenistus. Maksemäära on võimalik muuta kord aastas.

Uus määr rakendub 1. jaanuarist ja avaldus peab olema esitatud pensioniregistri pidajale või kontohaldurile hiljemalt 30. novembriks. Muudatused jõustuvad eelnõu kohaselt 2024. aastast ja kõrgemaid makseid saab tegema hakata kõige varem 1. jaanuarist 2025.

Lõuna-Eesti Postimehe küsimusele, kas pärast seaduse jõustumist suureneb vastavalt ka riigipoolne panus, vastas Karin Kangro riigikogu pressiteenistust: "Täna vastu võetud seadus puudutab üksnes inimese palgalt kinnipeetavat makset, lubades pensionikogujatel teise sambasse senise kahe protsendi asemel sissemakseid ka määras neli või kuus protsenti, et suurendada oma pensionisääste. Sotsiaalmaksu kogumispensioni osa (4%) maksemäära see seadus ei puuduta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles