Primadonna esineb jõulude eel kodupubliku ees

Copy
Monika-Evelin Liiv
Monika-Evelin Liiv Foto: Portraits by Katery

Tõrva lähistelt Kalme külast võrsunud ooperi­primadonna Monika-Evelin Liiv väisab oma kodukanti. Päev enne jõululaupäeva, 23. detsembril on võimalik kuulata Tõrva kirik-kammersaalis tema kontserti. Lauljat saadab klaveril tema abikaasa Dmitry Pavlov.

Põhiliselt suurtel välismaa ooperilavadel esineva metsosoprani Monika-Evelin Liivi esinemiste jada on olnud läbi aastate väga pikk. Näiteks tänavu märtsis olid tal rollid laulda Leedu ja Läti rahvusooperis. Juunis-juulis aga laulis Liiv Emilia rolli Verdi ooperis «Othello» Londoni kuninglikus ooperimajas ja sai palju tunnustavat tagasisidet Inglismaa ajakirjanduses. Augustis-septembris esines ta rolliga Soome rahvusooperis, oktoobris aga Roomas Accademia Nazionale di Santa Cecilia kontserdihallis.

Hiljuti kinkis metso­sopran Liiv Tallinna raekojas eksklusiivse kontserdi sõpradelt sõpradele. Liivi saatsid Angelina Georgiadi viiulil ja Ineke Hellingman klaveril ning erikülaline oli metsosopran Rael Rent. Kontserdi käigus alustati ka toetuse kogumist Rael Renti õpingute toetuseks Walesi kuninglikus muusika- ja draamakolledžis ning kogutud summadest formeerub Monika-Evelin Liivi nimeline preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles