Rahasüst toob Valga noortekeskusesse moodsamad tingimused

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga noortekeskusest leiab uhkeid ahjusid, kuid nende kütmine on juhataja Siret Kõrge sõnul töömahukas ja sestap on keskküte väga oodatud.
Valga noortekeskusest leiab uhkeid ahjusid, kuid nende kütmine on juhataja Siret Kõrge sõnul töömahukas ja sestap on keskküte väga oodatud. Foto: Tiit Loim

Valga noortekeskuses, kus praegu tuleb iga päev seitset ahju kütta, muutub elu lähiajal mugavamaks. Hoone läheb üle keskküttele, uuendatud saab ka fassaad ning majale lisanduvad päikesepaneelid.

Noortekeskus tegutseb Kuperjanovi tänaval asuvas muinsuskaitsealuses hoones. Kultuurimälestiste registri andmetel on see väikelinna jõukama keskklassi esindusvilla tüüpi elamu 20. sajandi algusest, mis säilitanud algse välisilme.

Paraku on sealsed tingimused ajale jalgu jäänud. Puuduvad normidele vastav valgustus ning ventilatsioon. Ka on energia kokkuhoiuks vaja uusi kütte-, elektri- ning vee- ja kanalisatsioonisüsteeme. Ahikütte asemele kuluks ära kaugküte. Soojustagastusega õhutussüsteem tagaks energiatõhususe ja kvaliteetsema sisekliima. Remonti vajab ka fassaad. Kõik need mured lahendab investeering, milleks riigi tugiteenuste keskus toetust on lubanud. Samuti tulevad kinnistule päikesepaneelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles