Gripp levib kõikjal Eestis üha hoogsamini

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Olga Sadikova
Olga Sadikova Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal haigestus Eestis ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 5338 inimest. 41% haigestunutest olid lapsed, haigestumus püsis samal tasemel. Kokku registreeriti 804 gripijuhtu, millest 160 olid laboratoorselt kinnitatud. Koroonajuhtumeid lisandus 2991.

Grippi haigestumine tõusis nädalaga 245%, gripi tõttu hospitaliseerimine 60%. Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova kinnitusel saab haigestumise intensiivsust hinnata keskmiseks, gripiviiruse levik on püsiv ja laialdane. «Enim on haigestunute seas kuni viieaastaseid lapsi. Haigestunute juurdekasv laste hulgas on peatunud, haigestumus tõuseb peamiselt tööealiste arvelt,» ütles ta ja lisas, et gripiviiruse levik on murettekitavalt kiire.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse esialgsetel andmetel hospitaliseeriti eelmisel nädalal gripi tõttu 24 patsienti. Hooaja algusest on selle tõttu haiglaravi vajanud kokku 54 inimest, neist 42,6% on olnud lapsed ja noorukid, 20,7% tööealised ja 29,6% vanemaealised patsiendid. Eelmisel nädalal registreeriti Eestis hooaja esimene gripiviirusega seotud surmajuhtum, lahkunu oli 87-aastane.

Nädala jooksul kinnitati 2991 koroona haigusjuhtu, registreeritud haigusjuhtude arv kasvas 10%. Suuremat kasvu täheldati üle 80-aastaste hulgas. Lisandus üks hoolekandeasutuse kolle, kokku on neid üle Eesti kolm. Nakatamiskordaja püsib pigem stabiilsena. SARS-Cov-2 levik on endiselt laialdane.

Teisipäevahommikuse seisuga oli haiglas 266 koroonapatsienti. Seitsme päeva keskmine uute sümptomaatiliste COVID-19 hospitaliseeritute arv on suurenenud 8,7 pealt 10,3-le. Nädala jooksul suri koroona tõttu 15 inimest, kõigil olid rasked kaasuvad haigused. Hospitaliseeritutest 60% olid vaktsineerimata või pooliku vaktsineerimiskuuriga. Samas püsib sümptomaatilise koroona tõttu haiglaravi vajanud patsientide osakaal suhteliselt stabiilsena. Arvestades haigestumise suurenemist eakate hulgas, jätkub aga ilmselt järgnevatel nädalatel hospitaliseerimiste kasv.

Sadikova sõnul on haigestumus nii grippi kui koroonasse tõusutrendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles