Noor Põlvamaa aktivist kolis Virumaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mullu kuulutati Andri Võsokovski Räpina valla aasta nooreks kultuuri- ja spordivaldkonnas.
Mullu kuulutati Andri Võsokovski Räpina valla aasta nooreks kultuuri- ja spordivaldkonnas. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Räpina vallas Linte külas sirgunud Andri Võsokovskist sai juba koolipõlves aktiivne kohaliku elu edendaja, kes muu hulgas tegutsenud peo- ja õhtujuhi ning jõuluvanana ja töötanud mitmes koolis õpetajana. Vaid 18-aastasena valiti ta ka Räpina vallavolikokku. Nüüd on aga noormees kolinud Lääne-Virumaale.

Võsokovski sõnul oli elukorralduslik muudatus plaanis juba aasta alguses. «Liikusime elukaaslase kodukohta ja asusime tööle Rakvere riigigümnaasiumisse. Olen seal õppenõustaja 1. augustist.»

Põlvamaalt pärit mehe sõnul on elu Rakveres heatahtlik ja soe, samas on see olnud ka veidi väsitav, kuna riigigümnaasiumi hoone ehitus alles käib ja septembrist on kool tegutsenud kahel asenduspinnal. Samas suhtub Võsokovski olukorda talle omase optimismiga: «Jalutuskäik kahe maja vahel heade kolleegide või õppuritega on energiat andev ja toetav!» Uues hoones peaks kool tööd alustama pärast jaanuarikuu koolivaheaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles