Uuel aastal tohib püüda rohkem koha ja ahvenat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kalapüük Peipsi järvel. Pilt on illustratiivne.
Kalapüük Peipsi järvel. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Valitsus kinnitas uue aasta lubatud kalapüügikogused. Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest tohib välja tuua rohkem koha ja ahvenat kui lõppeval aastal.

Peipsil suurenevad selle aastaga võrreldes ahvena, koha ja särje lubatud aastasaagid. Peipsil kerkivad püügivõimalused tänavu kasutamata kvoodi varal, aga mitte rohkem kui viis protsenti iga liigi tänavusest kvoodist.

Valitsus kinnitas lubatud aastasaagid, lähtudes Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalapüügikomisjonis kokku lepitust ning Euroopa Liidus kehtestatud kvoodijaotusest. Esimest korda jõustatakse piirijärvedel lubatud aastasaagid püügivahendite kohta.

Liivi lahe räimekvoot on järgmisel aastal jätkuvalt suur – 21 078 tonni. Läänemere avaosa räimekvoot suurenes 7957 tonnini. Kilukvoot on 25 671 tonni ehk on pisut väiksem kui tänavu. Neile kvootidele lisandub veel kuni kümme protsenti lõppeval aastal püüdmata jäänud koguste varal, teatas keskkonnaministeerium.

Väga vähe saab tuleval aastal jätkuvalt püüda turska – kõigest 18 tonni. Põhjus on selles, et tursavarud on kehvas seisus.

Uue aasta lõhekvoot jääb tänavusega samale tasemele: lubatud kogusaak Soome lahel on 969 ning Läänemere avaosas 1344 kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles