Kui pühad ja sünnipäev langevad samale ajale ⟩ Lapsevanem: hoian jõulud ja lapse sünnipäeva rangelt eraldi

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Vanemad üritavad siiski pühade ajal sündinud lastele teha mitu erinevat kingitust. Et lapsel oleks ka siiski oma päev aastas, mida tähistada.
Vanemad üritavad siiski pühade ajal sündinud lastele teha mitu erinevat kingitust. Et lapsel oleks ka siiski oma päev aastas, mida tähistada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohe on jõulupühad ja aastavahetus tulekul. Kuidas aga tähistavad need inimesed enda või laste sünnipäevi, kelle tähtis päev langeb just selle ajavahemiku sisse?

Võrus elava Egle Paasi lapse sünnipäev on just päev enne jõule ehk 23. detsembril. Naine võttis endale südameasjaks hoida lapse jõulu- ja sünnipäevakingid omavahel lahus. «Juba siis, kui laps sündis, lubasin endale, et kuni saan ise seda otsustada, hoian jõulud ja lapse sünnipäeva rangelt eraldi. Miks tema peaks nii-öelda oma päevast loobuma? Seega eraldi peod ja erinevad kingid.»

Lapsevanem lisas, et sõpradega peetakse järeltulija sünnipäeva paar päeva varem sel aastal. «Kodus teeme õigel päeval just lapse soove arvestades erilise päeva,» märkis Paas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles