Pühad toovad peredesse nii kinke kui väljasõite

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Paljudes peredes saavad jõulukinke vaid lapsed. Täiskasvanutele ei tehta neid üldse või on need pigem sümboolsed.
Paljudes peredes saavad jõulukinke vaid lapsed. Täiskasvanutele ei tehta neid üldse või on need pigem sümboolsed. Foto: Eero Vabamägi

Kohe-kohe on käes jõulukingituste üleandmise aeg. Kui mõnes peres tehakse pühade puhul kingitusi ainult lastele, siis teises sümboolseid kinke või loosipakke kõikidele. Kuid on ka peresid, kus kinke ei tehtagi, vaid käiakse pühade ajal hoopis ühiselt aega veetmas, näiteks uisutades.

Eelkõige ootavad jõulukingitusi lapsed. Põlvamaal Zerna ökotalu pidav Tiia Kokmann-Konsap sõnas, et nende peres kirjutavad lapsed päkapikkudele ja jõuluvanale pikad kirjad, kus annavad teada, mida pühadeks soovivad. «Meil on pereringis alati niimoodi olnud, et täiskasvanutele teeme pisikesed kingitused ja lapsed saavad rohkem pakke. Neil on alati Lego-soovid – saab varakult varuda,» lausus Kokmann-Konsap.

Nende peres on aga mitmel mehel just jõuluajal ka sünnipäev. «Nemad siis saavad suuremad kingitused, sest on ju neil kaks tähtpäeva korraga,» ütles perenaine ja lisas, et pühi tähistavad nad väga traditsiooniliselt: pidulikul õhtusöögil saavad kõik pere pisematest kuni eakamateni kokku. Kingitusi jagab jõuluvana ja kõigil tuleb paki kättesaamiseks ka salmi lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles