Julge laenamine viis Rõuge valla kuristiku servale (3)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Rõuge vallavanem Britt Vahter tutvustas volikogule valla kehva finantsseisu, millest väljapääsu nähakse kulude kokkuhoius.
Rõuge vallavanem Britt Vahter tutvustas volikogule valla kehva finantsseisu, millest väljapääsu nähakse kulude kokkuhoius. Foto: Arved Breidaks

Rõuge valla rahakott on tühi ja kui järgmisel aastal jäävad kokkuhoidu andvad reformid tegemata, ootab valda ees saneerimine, tunnistas vallavanem Britt Vahter.

«Olukord on erakorraline. Me oleme terve sügis rääkinud oma eelarvest, et oleme keerulises olukorras, aga iga päev on toonud juurde uut infot ja uudiseid,» rääkis Vahter vallavolikogus omavalitsuse finantsseisu tutvustades. «Põhimõtteliselt valla rahakott on selle aasta lõpuks tühi, me oleme ära elanud kõik oma puhvrid ja erinevate negatiivsete asjaolude koosmõjul jõudnud punkti, kus tuleb võtta ette olulisi muudatusi.»

Et valda hakkab aasta lõpus kimbutama maksejõuetus, ilmnes juba juulis, kui vallavalitsuse allasutused said kirja, milles paluti neile ette nähtud kulusid kümnendiku võrra koomale tõmmata. «Selleks, et jääda üldse etteantud eelarve piiridesse,» sõnas vallavalitsuse finantsosakonna juhataja Jana Skippar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles