Räpina mail kaotas korraga elu neli võsavillemit (1)

Mati Määrits
, reporter
Copy
Räpina jahimehed koos jahisaagiga.
Räpina jahimehed koos jahisaagiga. Foto: Räpina Jahtkond

Räpina vallas kaotas kolmapäeval, vahetult enne jahirahu algust korraga elu neli hunti, kel oli seni õnnestunud jahimeeste eest soo peale pageda.

Räpina jahtkonna juhatuse liikme Üllar Üllimi sõnutsi tuli Määrastu soo peal pesitsenud viieliikmeline punt teisipäeval Linte küla kaudu Lämmijärve äärde. «Jälgisime neid seal, aga nad tegid hästi palju jälgi, mistõttu jahti pidada ei olnud võimalik. Nad ajasid metssigu taga ja suutsid isegi magava karu üles ajada, kes jooksis pärast seda Mehikoorma poole. Kolmapäeval tulid nad järve äärest ära ja jäid peatuma enne sood Mägiotsa metsades. Tänu värskele sulalumele olid jäljed väga hästi eristatavad, mis võimaldas metsatuka, kus nad peatuma jäid, kindlaks teha.»

Jahiselts organiseeris kiiresti jahipäeva, jahimehi saadi kokku üle 20.

«Põllu peale jooksid nad välja viiekesi. Nendest neli tabati ja ühe puhul tehti möödalask. Arvatavasti jäi alles emahunt, kes lõpuks ootas veel karja järgi. Eks ta läks nüüd endale uut paarilist otsima. Et meil õnnestus neli hunti tabada, võib olla tingitud ka jooksuajast, mistõttu nad muutuvad julgemaks ja jäävad metsadesse ja järve äärde rohkem peatuma,» eeldas Üllim.

Elu kaotas kolm isahunti ja üks emane. Kõige suurem isahunt oli 47-kilone. «Kindlasti tuleb selle eest kuldmedal. Kõik maha lastud hundid olid hästi toitunud ja ilusa karvaga,» lisas kütt.

Kuna Põlvamaa idapoolsetel aladel ja mõnes Tartumaa jahtkonnas on edaspidi võimalik lasta veel vaid üks hallivatimees, tuleb Üllimi tõdemusel limiiti hoolega jälgida. «Kui jahi käigus peaks metsast välja jooksma kolm hunti, saame neist ära lasta vaid ühe. Aga meil on raadiosaatjad ja info liigub hästi,» sõnas ta.

Pärast edukat jahti liigub piirkonnas veel üks kolmene punt, lisaks üksikuid. «Varasem kaheksane punt jagunes ilmselt kaheks – viieseks ja kolmeseks. Väga suurt karja meie mail enam ei tohiks olla. Hea on seegi, et Linte küla rahvas saab nüüd rahulikumalt magada,» märkis jahtkonna juhatuse liige.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles