Petseri viimasest setokeelsest preestrist ilmus raamat

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Raamatu kolm autorit esitlesid teost isa Jevgenist Obinitsa kirikus. Pildil vasakult Evelin Leima, Tiia Puustusmaa ja Aare Hõrn.
Raamatu kolm autorit esitlesid teost isa Jevgenist Obinitsa kirikus. Pildil vasakult Evelin Leima, Tiia Puustusmaa ja Aare Hõrn. Foto: Arved Breidaks

Obinitsa kirikus pühitseti ja esitleti pühapäeval äsja trükist tulnud raamatut setodele väga olulisest preestrist, eelmise aasta jaanuaris meie seast lahkunud isa Jevgenist, kes kuni surmani teenis Petseri Suurkannataja Varvara kirikus.

«Vaimulike, kirikuisade seltskonnas on selline väljend nagu ärgas meel ja ta oli tõesti ärksa meelega preester,» ütles Tiia Puustusmaa, üks raamatu «Valguseks saanu. Isa Jevgeni» koostajaid. «Ta ei mänginud, ei olnud keegi, kes ta olla ei taha. Temas olid olemas nii vaimulik, kui inimlik pool ja ta justkui alati rõhutas seda inimlikku poolt. Ta oli kõiges truu õigeusu tõekspidamistele. Ta ei läinud kaasa mingisuguste nõukaaegsete mahhinatsioonidega, ta oli preester tõeliselt suure algustähega.»

Värskelt trükist tulnud pea sajaleheküljelises raamatus antakse paljude fotodega illustreeritult ülevaade isa Jevgeni elust alates ajast kui Pühtitsa kloostri lähedal elanud Jevgeni 16-aastase poisina jalgsi Petseri kloostrisse tuli ja sinna elama jäi. Aasta oli siis 1946.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles