Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kuperjanovlased pataljoni aastapäeva rivistusel.
Kuperjanovlased pataljoni aastapäeva rivistusel. Foto: Kaitsevägi

Pataljon korraldas piduliku rivistuse

Kuperjanovi jalaväepataljon tähistas väeosa loomise 104. aastapäeva.

Aastapäeva tähistamine algas rivistusega Võrus kaitseväe Taara linnakus, kus parimatele teenistujatele anti kätte ergutused ning söödi pidulikku jõulu­lõunat. Seejärel suundusid pataljoni esindajad Tartu Raadi kalmistule, et asetada pärg Julius Kuperjanovi hauale, ning Jõgevamaale Puurmani mõisasse, et süüdata seal partisanide salga auks mälestusküünal.

Kuperjanovi jalaväepataljon loodigi 23. detsembril 1918 Puurmani mõisas. Peatselt kasvas üksus vabatahtlike juurdevoolu tõttu pataljonisuuruseks ning nimetati pärast Julius Kuperjanovi surma Kuperjanovi partisanide pataljoniks. LEPM

Nursipalu kanti plaanitakse uut avalikku teed

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) kuulutas välja riigihanke tee rajamiseks Võru-Valga maantee ja Sõmerpalu vahele. Otsitakse tee projekteerijat ja ehitajat.

Sõmerpalut ja Võru-Valga maanteed ühendab praegu Sõmerpalu-Mustahamba tee, mis aga Nursipalu polügooni laiendamise korral kaob Nursi küla ja Sõmerpalu vahelisel lõigul pea tervenisti avalikust kasutusest. Praegu kasutavad seda nii kohalikud inimesed kui veokid, mis varustavad toorainega Toftani saeveskit ja selle naabruses asuvat graanulitehast.

Kaitseministeeriumi esindajad on lubanud, et kui Nursi ja Sõmerpalu vaheline tee avalikule liiklusele suletakse, rajatakse avalikuks kasutuseks uus sõidutee. See hakkab kulgema kusagil Võru pool, väljaspool polügooni uusi piire.

Pole teada, kuidas uus tee Võru-Valga maanteelt Sõmerpallu viima hakkab. «Täpne trass selgub projekteerimise käigus,» ütles RKIKi kommunikatsioonijuht Hanna Heinnurm ja lisas, et uus tee on mõeldud avalikuks kasutamiseks.

Riigihanke osa, mis puudutab tee tehnilist kirjeldust, on kaetud saladuslooriga. Riigihanke dokumentidest selgub, et pakkujatel on võimalik sellega, millist teed neilt täpselt soovitakse, tutvuda seitse tööpäeva enne pakkumuse esitamise tähtaega, mis on 20. jaanuar. Andmete avaldamine on neil keelatud.

Küll on hankedokumentides kirjas, et teekonstruktsioonid ja rajatised peavad olema tellijale üle antud hiljemalt järgmise aasta viimaseks päevaks. Pindamisega võib aga oodata 2024. aasta kevadeni. ARVED BREIDAKS

Rõuge hooldekodu külastada ei saa

Rõuge hooldekodus on 22. detsembrist viirusnakkuste tõttu külastuskeeld.

Lähedaste kohta info saamiseks või neile pakkide üleandmiseks palutakse helistada asutuse juhatajale. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles