Nursipalu kanti plaanitakse uut avalikku teed

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Nursipalu harjutusvälja väravasse viiv Võru-Valga maanteed ja Sõmerpalut ühendav tee jääb tulevikus sisuliselt suletuks.
Nursipalu harjutusvälja väravasse viiv Võru-Valga maanteed ja Sõmerpalut ühendav tee jääb tulevikus sisuliselt suletuks. Foto: Arved Breidaks

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) kuulutas välja riigihanke tee rajamiseks Võru-Valga maantee ja Sõmerpalu vahele. Otsitakse tee projekteerijat ja ehitajat.

Sõmerpalut ja Võru-Valga maanteed ühendab praegu Sõmerpalu-Mustahamba tee, mis aga Nursipalu polügooni laiendamise korral kaob Nursi küla ja Sõmerpalu vahelisel lõigul pea tervenisti avalikust kasutusest. Praegu kasutavad seda nii kohalikud inimesed kui veokid, mis varustavad toorainega Toftani saeveskit ja selle naabruses asuvat graanulitehast.

Kaitseministeeriumi esindajad on lubanud, et kui Nursi ja Sõmerpalu vaheline tee avalikule liiklusele suletakse, rajatakse avalikuks kasutuseks uus sõidutee. See hakkab kulgema kusagil Võru pool, väljaspool polügooni uusi piire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles