Fotod ⟩ Valgamaal paiskus veok külili

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaal Valga-Uulu maanteel paiskus veok külili.
Valgamaal Valga-Uulu maanteel paiskus veok külili. Foto: Valga politseijaoskond

Neljapäeva varahommikul paiskus Valgamaal Valga-Uulu maanteel külili veok. Õnnetus häiris ühes sõidusuunas ka liiklust.

Täna kella nelja ajal varahommikul laekus politseile teade külili paiskunud veokist Valga-Uulu maanteel, teatas Valga politseijaoskond. Õnnetus juhtus Tõrva vallas Valgast 40 ja Tõrvast 12 kilomeetri kaugusel.

Kagu politseijaoskonna välijuhi Rene Lippingu sõnul selgitas politsei välja, et autoroolis olnud Usbekistani kodanikust veokijuht oli kaine ja juhtimisõigusega, ka rehvid vastasid nõuetele. «Õnnetus juhtus kohas, kus on päris suur paremkurv. Politsei hindas kohapeal, et õnnetuse põhjus võis peituda oludele mittevastavas sõidukiiruses, samuti oli sõidutee pisut libe. Et õnnetuses keegi viga ja keegi kolmas varakahju ei saanud, lahendab asja edasi kindlustus.»

Õnnetuse tagajärjel oli liiklus ühes sõidusuunas häiritud ning teiste liiklejate liiklusturvalisuse tagamiseks reguleeriti antud teelõigul liiklust. Samuti paigaldati õnnetuskoha vahetusse lähedusse ajutised kiirusepiirangu märgid.

Õnneks antud õnnetuses keegi vigastada ei saanud.

Politsei tuletab meelde, et ilmastikuolud on jätkuvalt talvised:

[👉] Varu aega kohalejõudmiseks. Leia aeg ka selleks, et enne sõidu algust sõiduk korralikult lumest/jääst puhastada. Piiratud vaatevälja korral võib nii mõnigi oluline asi märkamata jääda ja Sinu sõidukilt lendlev/kukkuv lumi ja jää on ohuks kaasliiklejatele.

[👉] Kohanda oma sõidustiil talveoludele sobivaks.

[👉] Väldi järske roolikeeramisi ning pidurda ja kiirenda sujuvalt. Eriti tähelepanelik ole siis, kui vahetad rida ja seda tuleb teha läbi lumevaalu. Valede sõiduvõtete korral on suur oht sattuda külglibisemisse.

[👉] Hoia pikivahet.

[👉] Vali sõidukiirus vastavalt oma sõiduoskusele, teeoludele ja arvesta sõiduki iseärasustega.

[👉] Lubatud suurim kiirus ei ole kohustuslik kiirus.

Kui maanteel tekib Sinu taha pikem saba, siis ole viisakas ja leia sobiv kohta teiste möödalubamiseks. Nii on turvalisem nii Sinul kui ka kaasliiklejatel.

[👉] Avalikud teed ei ole koht oma sõiduoskuse näitamiseks. Ka parimad eksivad. Jäta roolis otsuseid tehes ruumi nii enda kui teiste eksimustele.

Valgamaal Valga-Uulu maanteel paiskus veok külili.
Valgamaal Valga-Uulu maanteel paiskus veok külili. Foto: Valga politseijaoskond
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles