Selgusid Võrumaa spordiaasta parimad

Tiit Loim
, reporter
Copy
Võrumaa 2022. aasta naissportlane on Daisy Kudre-Schnyder.
Võrumaa 2022. aasta naissportlane on Daisy Kudre-Schnyder. Foto: Mattias Johansson

Teisipäeval jagati Võru kultuurimajas Kannel kätte Võrumaa 2022. aasta sporditunnustused. Parima naissportlase tiitliga pärjati suusaorienteeruja Daisy Kudre-Schnyder, parim meessportlane on võrkpallur Albert Hurt.

Võrumaa parimaks naissportlaseks valiti suusaorienteeruja Daisy Kudre-Schnyder. Teise koha sai jalgrattur Mari-Liis Mõttus ja kolmanda orienteeruja Doris Kudre.

Parim meessportlane on võrkpallur Albert Hurt. Talle järgnesid suusaorienteruja Mattis Jaama ja orienteeruja Lauri Sild.

Maakonna parim naisjuunior on murdmaasuusataja Johanna Udras. Teiseks tuli orienteeruja Anita Laanejõe ja kolmandaks kergejõustiklane Brittany Paat.

Parimaks meesjuunioriks valiti orienteeruja ja kergejõustiklane Jürgen Joonas. Teise koha sai motokrossi sõitja Kaarel Tilk ja kolmanda judomaadleja Randel Päästel.

Parim seeniorsportlane on kergejõustiklane Margus Kirt. Teiseks tuli orienteeruja Airi Alnek ja kolmandaks võrkpallur Janno Jõela.

Maakonna parimaks parasportlaseks valiti rannavolle mängija ja korvpallur Mihkel Taaber. Talle järgnesid Inge Eit ja Väino Marjak (mõlema aladeks boccia, bowling ja täpsusorienteerumine).

Parim võistkond on Värska OK Peko suusaorienteerumise võistkond koosseisus Daisy Kudre-Schnyder ja Mattis Jaama. Teise koha saavutas Karni/Võru jahilaskemeeskond koosseisus Tauri Tamm, Tauno Tamm ja Kaupo Kindsigo ning kolmanda Hauka veloklubi teatekrossimeeskond koosseisus Mihkel Kannimäe, Martin Parv ja Taavi Kannimäe.

Parim pallimängude võistkond on Barrus/Võru võrkpalliklubi naiskond.

Parimad noorsportlased on avaveeujuja Ville Liping, eriolümpial ujumises, suusatamises ja kergejõustikus võistelnud Karl Joosep Urbanik, iluvõimleja Sireliis Viiberg, jalgpallur Matthias Eskla, jalgpallur Elina Kahar, jalgrattur Matthias Mõttus, jalgrattur Tauri Jürisaar, judomaadleja Randy Nagel, kahevõistleja Sten-Jörgen Leis, kergejõustiklased Kaisa Kuragin, Steven Leppoja, Sandra Rumask, Miia Tillmann ja Franz Krull, korvpallurid Anne Lee Tiks ja Gregor Vendla, laskesuusatajad Gregor Narusk, Mia Mai Huik ja Henri Kesa, murdmaasuusatajad Maarja Olesk, Toni Andree Saarepuu, Aurelia Kumm, Lars Piirmann, orienteerujad Marta Joonas, Mari Ann Vahela ja Nansen Palo, ratta- ja suusaorienteeruja Timo Kudre, sulgpallur Uko-Pärt Suurküla, superkrossi sõitja Sebastian Leok, võrkpallurid Kairi Kauts, Aleks Antsi, Salme Adeele Hollas ja Terek Skuin.

Võrumaa ekspertgrupi aastapreemia pälvisid aasta noorsportlased Miia Tillmann ja Jürgen Joonas, aasta naissportlane Daisy Kudre-Schnyder, aasta meessportlane Albert Hurt, liikumispuudega inimeste kaasaja Väino Marjak, aasta spordivabatahtlikud Galina ja Yaroslava Bogdanenko, aasta noor treener Eliise Abel ja aasta spordielu rikastaja Merike Õun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles