Otepääl võistlevad maailma tipud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koduradadel võistleb ka Kristjan Ilves.
Koduradadel võistleb ka Kristjan Ilves. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval lõppes sportlaste registreerimine kahevõistluse Otepää MK-etapile. 6.–8. jaanuarini toimuval võistlusel osalevad 11 riigi sportlased ning meeste ja naiste segavõistkondadega võistlevad lausa üheksa riiki.

Korraldustiimi juhi Ago Markvardti sõnul on suurvõistluse ettevalmistus kulgenud igati tavapärases graafikus. «Oleme võistlusteks ja sportlaste tulekuks 99,9% valmis. Kodupublikul on kindlasti hea meel Kristjan Ilvese võistlemise üle, kuid Otepääl stardivad ka kõik Kristjani tugevad konkurendid ja kahevõistluse absoluutsesse tippu kuulujad. Teiste hulgas on võistlemas MK-sarja liider Jarl Magnus Riiber, tõusev täht Julian Schmid ning järjepidevalt head taset näitavad Johannes Lamparter, Vinzenz Geiger ja Jørgen Graabak.»

Ta lisas, et kindlasti väärivad tähelepanu ka naiskahevõistlejad, kes samuti Otepääl MK-sarjas võistlevad. «Otepääl võistleb 31 naist. See arv näitab ilmekalt, et kahevõistlus ei kao lähiajal kuhugi. Naiste huvi ala vastu ja soov sellega tipptasemel tegeleda aitab kahevõistlust kindlasti edasi.»

MK-etapp algab reedel segavõistkondade mõõduvõtuga, kus ühes tiimis võistlevad kaks naist ja kaks meest. Laupäeval toimub mass-stardist meeste 10 ja naiste 5 kilomeetri murdmaasuusatamine koos hüppevõistlusega. Pühapäeval võistlevad naised ja mehed individuaalselt ning tavapärasel Gunderseni meetodil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles