Kuplandi teenuse kasutajate arv kahekordistus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lisanna Elm
Lisanna Elm Foto: Ingmar Elm

Kagu-Eesti kaugtöövõrgustiku Kupland kolmas tegevusaasta lõppes senistest kõige edukamalt: piirkonna kaugtööteenust kasutas kokku 7670 inimest, mis on üle kahe korra rohkem kui mullu ja üle viie korra enam kui Kuplandi esimesel tegevusaastal.

Klientide koguarvust moodustasid ligi 14 protsenti kaugtöötajad ja diginomaadid ehk maailmas ringi liikudes oma tööd tegevad isikud (kokku 1061 inimest), kes kasutasid kaugtöökohti individuaalselt.

Ülejäänud 86 protsenti moodustasid seminarikliendid ja ärituristid (6609 inimest), kes käisid kaugtööd tegemas meeskonnaga.

Kagu-Eesti kaugtöö­klientide koguarv suurenes tänavu varasema aastaga võrreldes ligi 129 protsenti: lõppeval aastal käis Kagu-Eesti piirkonnas kaugtööd tegemas vähemalt 7670 inimest, mullu oli neid 3352 ja 2020. aastal 1400.

Kuplandi klientidest 791 peatus konkreetses kaugtöökohas vähemalt kaks päeva, 80 inimest viibisid ühe kaugtööteenuse pakkuja juures nädala või rohkem.

Meekonnatöö puhul oli grupi keskmine suurus 21 inimest.

Kagu-Eesti kaugtöökeskuste projektijuht Li­sanna Elm ütles, et kaugtööklientide arvu suurenemise üks põhjuseid on koroonapiirangute kadumine 2022. aasta kevadel, samuti Kuplandi laienemine ja välisklientide lisandumine.

«Kaugtöötajad ja eriti diginomaadid on rahvusvaheline kliendigrupp, kelle tähelepanu ja usaldust ei saa võita üleöö. Lõppeva aasta kaugtööstatistika näitab rõõmustavat tendentsi, et Kagu-Eestit külastanud kaugtööklientide geograafia on varasemaga võrreldes oluliselt avardunud,» rääkis Elm.

Kui 2021. aastal käis Kuplandis kaugtöötajaid Eestist, Lätist, Leedust, Iirimaalt ja Šveitsist, siis 2022. aasta riikide loetelu on märksa laiem.

Lisaks kodumaisele kliendile jõudis lõppeval aastal tööturiste siia Austriast, Bulgaariast, Ghanast, Hispaaniast, Hollandist, Iisraelist, Indiast, Itaaliast, Leedust, Lätist, Maltalt, Pakistanist, Poolast, Prantsusmaalt, Rootsist, Saksamaalt, Singapurist, Suurbritanniast, Soomest, Šveitsist, Taiwanist, USAst ja Uus-Meremaalt. Mõne välisriigi külalised peatusid järjest mitmes Kuplandi kaugtöökohas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles