Valdade korraldatud tulevärki täna ei näe

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Uuel aastal lastava ilutulestiku suhtes on inimestel vastakad arvamused. Mõnede arvates ei tohiks seda teha, teised aga pooldavad.
Uuel aastal lastava ilutulestiku suhtes on inimestel vastakad arvamused. Mõnede arvates ei tohiks seda teha, teised aga pooldavad. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eesti omavalitsused on otsustanud sel aastavahetusel rakettidest loobuda. Otepää vallavanem Jaanus Barkala tõdes, et tulevärki pole vald korraldanud juba aastaid.

«Vähemalt viis-kuus aastat on nii olnud. Oleme keskkonnasõbralikud. Pole mõtet ju ka loomi ilutulestikuga häirida. Pealegi on meil neid raketilaskjaid niigi piisavalt,» nentis vallavanem. «Oleme kaalunud võimalust laseršõud teha, aga pole veel selle idee elluvvimiseni jõunud.»

Valga linn aga teeb aastavahetuspeo koos Valkaga. «Üheskoos otsustasime, et ka meie jätame ilutulestiku laskmata. Selle asemel pakutakse võimsat laseršõud,» lausus Valga valla kommunikatsioonijuht Elisabeth Tõnisson. Ta täpsustas, et sedaviisi otsustama ajendas praegu maailmas toimuv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles