Aasta lõpus saadeti Eestist välja seitse välismaa kodanikku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiripunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

30. detsembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus alus riiki sisenemiseks. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

Aasta eelviimasel päeval kontrolliti ka Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Aserbaidžani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 14 päeva seadusliku aluseta, neist üheksa Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rikkumise eest 200-eurone rahatrahv ning kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld Schengeni territooriumile.

Lisaks kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Usbekistani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis viis päeva seadusliku aluseta, neist ühe Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rikkumise eest 400-eurone rahatrahv ning kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld Schengeni territooriumile

Veel tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kolmel Ukraina kodanikul, kelle ütlused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed. Ka tekitas piirivalvurites kahtlusi meestega ühes olnud dokumendid ning isiklikud asjad. Meestele väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

31. detsembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus alus piiriületuseks. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles