Riigiportaal koondus ühte keskkonda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uuenev riigiportaal.
Uuenev riigiportaal. Foto: Kuvatõmmis

Riigiportaal eesti.ee sulges vana, niinimetatud rohelise portaali ning on nüüd ühtses sinises keskkonnas. Samuti täienes detsembri algul avalikustatud uus ettevõtja keskkond andmekaardi teenusega ning üle on toodud kõik senised teenused, mis hõlbustavad asjaajamist riigiga.

Portaalist saab infot nii dokumentide, tervise, pere, laste, hüvitiste kui ka kohustuste kohta. Selle aasta alguses lisandub keskkonda kaks uut sündmusteenust: abiellumine ja lapse saamine. Eesti.ee kaudu saab alustada abiellumise avalduse esitamisega.

Lapse sünni info on toetatud interaktiivse ajajoonega, mis annab kogu vajaliku info alates pisipere planeerimisest lapse kolmeaastaseks saamiseni.

Riikliku postkasti kaudu edastavad riigiasutused igal aastal üle miljoni teavituse. Just sellisel moel jõuavad inimestele teated sõidudokumentide ja isikut tõendavate dokumentide aegumise või valmimise kohta, valijakaart, kaitseväe kohustuse info ja trahviteated.

Alanud aasta alguses on eesti.ee meeskonnal valmimas ka riikliku postkasti analüüs, mis selgitab välja praegused probleemkohad ja võimalused ning paneb paika arendusplaanid.

Riigiportaali kõige uuem leht on suunatud ettevõtjale ning koondab info ja teenused, mis vajalikud ettevõtte loomisest raamatupidamiseni välja.

Keskkonna pakutavast kolmekümnest teenusest enim kasutatavad on töövõimetuslehtede edastamine, isikuandmete ja liikluskindlustusandmete päringute tegemine, hüvitiste taotlemine ning notariaalsete dokumentide kontroll.

Ettevõtja lehe sisselogitud vaates ehk iseteeninduses on uus töölaud, kuhu koondatud ettevõtte põhilised äriandmed, sealhulgas nimi, registrikood, tegevusala kood, enim kasutatavad e-teenused ja firma kohustused.

Viimaste uuenduste seas on andmekaart, kus kirjas viited ettevõtjale mõeldud põhilistele tegevustele ja infole riigis (st kohustused, statistika, rahastusvõimalused ning võrgustiku andmed välisturgudele suundujatele). Nii andmekaardi kui ka töölaua arendamine jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles