Ilmunud on mahukas seto rahvarõivaraamat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seto rõivil naised käsitööd tegemas.
Seto rõivil naised käsitööd tegemas. Foto: Kalle Toom

MTÜ Seto Käsitüü Kogo eestvedamisel on ilmunud mahukas raamat, mis kajastab seto rahvarõivaid. Materjali raamatu väljaandmiseks asuti koguma juba 2017.aastal. Kolme aasta vältel toimusid Leader projekti toel rahvarõivaalased teemapäevad, kus teadlased said kokku käsitöölistega. See oli aeg, kus käsitöölised said juurde teadmisi, kust leida rohkem infot ja omakorda kõnelesid sellest, kuidas neid esemeid on vanasti kootud või õmmeldud.

Raamatu produtsent, Seto Käsitüü Kogo tegevjuht Ingrit Kala sõnas: »Oleme ellu viinud nii minu enda kui ka paljude teiste seto käsitööliste suure unistuse. Nii suures mahus pole varasemalt seto rahvarõivastest kirjutatud. 624 leheküljelt leiab 710 fotot, mis kajastavad meie rõivaste ilu ja erisusi, otstarbeid ja arengut. Raamat on mõeldud nii käsitöö- kui kultuurihuvilisele ja kindlasti on see kena kinkeraamat. Olen väga tänulik kõigile autoritele ja kogu meeskonnale, suurim tänu kuulub minu assistent Kaja Tullusele, kes kuue aasta vältel aitas kogu materjali arhiveerida.»

Aeg ja koht: Esmaesitlus toimub 8.jaanuaril kell 12 Värska kultuurimajas.

Korraldaja: Seto Käsitüü Kogo

Esitlused: 8. jaanuaril kell 12 Värskas, 14. jaanuaril kell 13 ERMis ja 20. jaanuaril kell 16 Eesti Vabaõhumuuseumi Seto talus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles