Külaelanikud soovivad kolida Valgamaalt Võrumaale (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Seni veel Valga valda kuuluva Lusti küla elaniku Eimar Partsi sõnul ei ole tal Valga valla kohta ühtegi paha sõna öelda. Kohe tema kodu juures on ka Lustimõisa bussipeatus – sama nime soovisid külaelanikud edaspidi külale nimeks.
Seni veel Valga valda kuuluva Lusti küla elaniku Eimar Partsi sõnul ei ole tal Valga valla kohta ühtegi paha sõna öelda. Kohe tema kodu juures on ka Lustimõisa bussipeatus – sama nime soovisid külaelanikud edaspidi külale nimeks. Foto: Tiit Loim

Hulk väikese Valga vallas asuva Lusti küla elanikke on seisukohal, et edaspidi võiks küla kuuluda hoopis Võrumaal asuva Antsla valla koosseisu. Et üks Lusti küla on Antsla vallas juba olemas, pakuvad nad oma külale välja ka uue nime: Lustimõisa.

Eelmise aasta mais laekus Valga vallavalitsusse 13 allkirjaga avaldus. Selles seisis, et Lusti küla elanikud soovivad liituda Antsla vallaga.

Enamik küla rahvast on avalduse teksti kohaselt aastakümneid käinud tööl, kaupluses, bensiinijaamas ja kultuuriüritustel Antslas, kuna see asub neile palju lähemal kui Valga. Ka on endine Lustimõisa piirkond olnud ajalooliselt Vana-Antsla karjamõisa osa. «Soovime ka oma külale tagasi endist nime Lustimõisa, kuna praegune Lusti küla nimi kattub praegu Antsla vallas olemasoleva küla nimega,» seisis avalduses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles