Aasta noortesõbralikumaks võib osutuda ka üks Lõuna-Eesti omavalitsus

LEPM
Copy
Läinud aasta septembris lõid Setomaa noored kaasa Võro-Seto Noortefestil.
Läinud aasta septembris lõid Setomaa noored kaasa Võro-Seto Noortefestil. Foto: Einar Raudkepp

Üle-eestilisel noortevaldkonna tunnustuskonkursil Noorte Heaks Tänu kuulub aasta noortesõbraliku kohaliku omavalitsuse nominentide hulka Setomaa vald.

Üle-eestilisele noortevaldkonna tunnustuskonkursile Noorte Heaks Tänu esitati tänavu 146 kandidaati, kelle hulgast valis komisjon välja parimad üheteistkümnes kategoorias. Noortevaldkonna tegijaid tunnustatakse Tartus 24. jaanuaril.

Kategooria "Aasta noortesõbralik kohalik omavalitsus" nominendiks valiti Viimsi vald, Tartu linn ja Setomaa vald. Kandidaadina võis esitada omavalitsusi, mis on aasta jooksul silma paistnud noortesõbralike, noorte vajadustest ja soovidest lähtuvate või innovaatiliste otsuste ja tegudega juhtimistasandil, algatanud või edendanud koostööd nii noortega kui noorte heaks kohalikul, maakondlikul, riiklikul ja/või rahvusvahelisel tasandil, aidates kaasa noortevaldkonna arengukava 2021-2035 eesmärkide saavutamisele.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase sõnul on viimased paar aastat eriti ilmekalt näidanud, kui vajalikku tööd teevad koos noortega ja nende heaks tegutsevad inimesed. "Noortevaldkonna töötajad tegutsevad üle Eesti, et luua noortele arenguvõimalusi ja toetada ettevõtlikku suhtumist. Nii loome noortele kodukohas ja Eestis tervikuna kõige parema kasvukeskkonna oma ideede elluviimiseks ja isiklikuks arenguks," ütles minister. "Tänavusi nominente vaadates võib nentida, et ideid on palju ja tase kõrge ning lisaks pikaajalistele panustajatele on märgatud ka mitmeid uusi tegijaid. Kindel on, et lisaks koolile on ka huviharidus populaarne ja sinna tuleb riigil panustada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles