Otepää noortebänd osaleb Lätis noortevahetusprojektis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla lipp
Otepää valla lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää avatud noortekeskuse (ANK) noortebänd Les 3.14 osaleb 12.–19. märtsil Lätis Vilakase omavalitsuses Skilbeni külas noortevahetusprojektis «Muusikaga koos päiksetõusust kuni päikseloojanguni. Projekti on algatanud Läti MTÜ Aicinājums, ametlik partner on Valgamaa Partnerluskogu. Noori saadab Otepää ANK juhataja Kadri Orav.

Valgamaa partnerluskogu korraldas projektis osalejate – kuus noort ja juhendaja – leidmise eesmärgil konkursi, valituks osutus just Les 3.14.

Projekti esimesel koosolekul Lätis 17.–19. veebruarini osalesid bändiliikmed Seiko Kuik ja Andreas Nigol. Kokku said gruppide esindajad, kes tutvusid üksteisega ja rääkisid läbi korraldusliku poole.

»Tutvustame Eestit ja Otepääd, Eesti folkloori ja religiooni, pakume osalejatele traditsioonilisi Eesti toite ja esitame rahvatantsu,« sõnas Orav. »Loodame leida sõpru ja ka koostööpartnereid edaspidiseks.«

Projekti kogumaksumus on 16 844,29€. Sellest 15 054,29€ katab toetus programmist »Youth in action«. Otepää noorte transpordikulu hüvitab Valgamaa partnerluskogu. Noorte lõplik omaosalus on seega viis eurot osaleja kohta.

Lisaks Eestile osalevad projektis NGO Tytuvenai Community (Leedu), NGO Balkan Youth Festival (Bulgaaria) ja NGO Aicinājums (Läti). Kokku osaleb 29 inimest, neist viis on grupijuhid.

»Oleme väga rõõmsad, et noored võtavad sellest projektist osa,« ütles Valgamaa partnerluskogu noortemeetmete »Noorte algatused ja koostöö« koordinaator Aile Viks. »Loodame, et õppides seekordsest kogemusest, hakkavad Valgamaa noored tulevikus taolisi projekte ise algatama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles