Saunamaraton laieneb kahele päevale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Saunamaraton toob Otepää maile taas rohkesti melu.
Saunamaraton toob Otepää maile taas rohkesti melu. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Pärast mõneaastast koroonapausi leiab tänavu Otepää mail taas aset Euroopa saunamaraton. Tänavu peetakse seda lausa kahel päeval – 17. ja 18. veebruaril.

Maratoonarid teevad 17. veebruaril peaproovi Tõrvas, kus saavad valmistuda peavõistluseks ning nautida erinäolisi saunu Tõrva vallas. Sel moel laekuvad osalejatele lisapunktid saunamaratoni peavõistlusele, mis peetakse päev hiljem Otepääl.

«Sellel aastal on kavas palju uuendusi, uusi saunasid ning erilisi saunakogemusi. Nagu ikka, on plaanis välja anda mitu auhinda, lisaks peaauhinnale näiteks parima kostüümi, saunavaimu, naiskonna ja meeskonna eriauhinnad,» rääkis 12. korda toimuva sündmuse peakorraldaja, Otepää valla spordinõunik Ago Arro.

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb läbida etteantud ajal võimalikult palju kaardile märgitud saunakohti. Võistkond peab olema neljaliikmeline, vajalikud on auto ja autojuht.

Nagu varasematel aastatelgi, valivad osalejad taas oma lemmiksauna ning saunaomanikud oma lemmikvõistkondi. Maratoni peaauhind on kümblustünn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles