Näitus õpetab kriisiga toime tulema (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Viljar Schmidt
Viljar Schmidt Foto: Päästeamet

Eesti Rahva Muuseumis (ERM) avatud näitusel «Ole valmis!» saab vaadata ja kuulata Eesti inimeste kogemusi ja nõuandeid, kuidas ohuolukordades hakkama saada. ERMi, päästeameti ja Naiskodukaitse ühisel eestvedamisel kogutud lood, fotod ja esemed on vaadata 5. märtsini.

ERMi direktori Kertu Saksa sõnul saadeti näitusele lugusid üle Eesti. «Muu hulgas võime tõdeda, et vanavanemate tarkusega ehitatud sahver on saanud uue praktilise tähenduse. Neid on hakatud kasutama nii sajandivanustes majades kui leitud võimalusi sisse seada uuemates garaažides.» Õigesti ehitatud sahvris püsib temperatuur hoiustamiseks paras ka vooluta.

Tartu-Jõgevamaa päästepiirkonna juhataja Viljar Schmidt tõdes, et näitusele jõudsid lood näiteks Võru, Padaoru ja Pärnu kandist, kus tuli hakkama saada, kuni elekter ja side taastati. Näitusele jõudis ka kogemuslugusid, kuidas interneti ja mobiilsideta infot saada, oma kelder varjendiks kohandada või toime tulla küberrünnakuga.

«Kõige olulisem on osata märgata, et olukord on muutumas erakorraliseks,» rõhutas Schmidt. «Kui aga ohuolukord juba käes, saad alati paremini hakkama, kui oled valmistunud.»

Ta lisas, et kriisidega tuleb paremini toime ka siis, kui jääd rahulikuks ja oskad arvestada inimestega oma kõrval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles