Nursipalu võidakse laiendada kiirmarsil (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Rahvakoosolekule tulnud inimesi huvitas nii nende kinnisvara saatus kui elu edasine kulg laiemalt, sest keegi ei tea, mida polügooni laiendamine neile kaasa toob.
Rahvakoosolekule tulnud inimesi huvitas nii nende kinnisvara saatus kui elu edasine kulg laiemalt, sest keegi ei tea, mida polügooni laiendamine neile kaasa toob. Foto: Arved Breidaks

Venemaa sõjalisele ohule viidates soovib kaitseministeerium Nursipalu harjutusvälja laiendamisel käiku lasta seaduse erisätte. Valitsuse otsusel lubab see riigi eriplaneeringu pikki tähtaegu ja koosolekuid vältides menetleda polügooni laiendamise ära 15 kuuga ning võtta see uutes piirides kasutusse 2024. aasta kevadel.

«See ei tähenda, et kavatseme erandi rakendamisega minna kõrvale kõigist tavapärastest eksperthinnangutest, mõjude kaardistamisest ja kõigest sellest. See tähendab, et saame neid asju teha paralleelselt,» selgitas riigi kaitseinvesteeringute keskuse (RKIK) peadirektor Magnus-Valdemar Saar neljapäevaõhtusel rahvakoosolekul Rõuge rahvamajas.

Erand, millest Saar rääkis, on planeerimisseadusse tänavu lisatud punkt, mis annab valitsusele õiguse jätta selliste ehitiste planeerimisel, mille ainueesmärk on riigi julgeoleku tagamine või hädaolukorra lahendamine, kõrvale tavapärane, uuringutest ja kooskõlastustest pungil menetlus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles