Paljude tarbekaupade toomine Venemaalt on nüüdsest keelatud

LEPM
Copy
Kosmeetika. Foto on illustratiivne.
Kosmeetika. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäevast lõppeb Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonide üleminekuperiood paljudele Vene Föderatsioonis pärit tarbekaupadele ning nende Euroopa Liitu toomine on esmaspäevast keelatud.

«Alates 9. jaanuarist lõppeb üleminekuperiood ka neile sanktsioneeritud kaupadele, mille osas olid tarnelepingud sõlmitud enne 7. oktoobrit. Esmaspäevast on keelatud tuua Venemaalt mitmeid tarbekaupu, sealhulgas kosmeetikat, pesemis- ja puhastusvahendeid, riideid, jalatseid ja paljut muud nii era- kui juriidilistel isikutel,» ütles maksu- ja tolliameti tolliosakonna ühiskonnakaitse valdkonna keeldude ja piirangute talituse juhataja Piret Tinkus pressiteates.

Maksu- ja tolliamet palub kõigil reisijatel enne piiriületust keelatud kaupade nimekirjaga hoolikalt tutvuda, sest keelatud esemed tuleb piirilt tagasi saata, nendest loobuda või need konfiskeeritakse.

Keelatud kaupade hulka kuuluvad näiteks sigarid, sigarillod, sigaretid; raua ja terasetooted; kosmeetika- ja juuksehooldusvahendid; pesemis ja puhastuvahendeid, näiteks seebid; erinevad plastist tooted nagu pakkematerjalid, torud, voolikud ja ehitusmaterjalid; erinevad pabertooted nagu paber, papp ja pakkematerjal; naiste ja tüdrukute riided; jalatsid; ehituskivid; tööriistad; erinevad mootorid ja pumbad; külmikud, pesu- ja nõudepesumasinad; mootorsõidukid ja traktorid; ning fototehnika. Loetelu ei ole ammendav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles