Kohus saatis Valgamaal tuttava tapnud mehe 12 aastaks vangi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Aastateks vangi jääv Aular Türk osales kohtuistungil videosilla vahendusel.
Aastateks vangi jääv Aular Türk osales kohtuistungil videosilla vahendusel. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Üle-eelmisel aastal Valgamaal Tõrva vallas oma tuttava tapnud Aular Türk mõisteti esmaspäeval Valga kohtumajas peetud istungil 12 aastaks reaalselt vangi.

Prokuratuuri süüdistuse järgi tappis 41-aastane Aular talle tuttava mehe 2021. aasta 7. juuni õhtul Valgamaal Tõrva vallas Kulli külas asuvas korteris, olles sel päeval hommikust alates tarvitanud ohtralt alkoholi. Ta lõi 53-aastasele Tõnule ootamatult selja tagant klaasist pudeliga pähe, mille tulemusel kukkus mees vastu uksepiita ja seejärel põrandale, kuhu jäi lamama. Seejärel peksis Aular meest purunenud klaasist pudeli ja nugadega pähe, kaela ja selga. Peksmise järel lahkus ta korterist ja jättis ohvri abita.

Kohtunik Annemarie Gerassimov märkis, et tapatöö asjaolude üle küsimusi polnud. Ohvril tuvastati suisa 48 haava, neist 33 olid lõike- ja torke-, 15 põrutushaavad. Ekspertarvamuse kohaselt leidis tõendamist, et Tõnu suri 7. juunil umbes kella 20 ja südaöö vahel liittrauma tõttu, kui tal tekkisid verevalumid lülisambakanalis ja peaajus, peaaju põrutus ja turse, võimalik lülisamba arteri vigastus ja äge väline verejooks haavadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles