Riik otsib kaitseväe Nursipalu lasketiiru teeninduslinnaku ehitajat (1)

LEPM
Copy
Võrumaal Tsiatsungõlmaal toimunud Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema käekella laskmise võistlus.
Võrumaal Tsiatsungõlmaal toimunud Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema käekella laskmise võistlus. Foto: Geidi Lovise Lee

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) kuulutas välja hanke Nursipalu harjutusvälja teeninduslinnaku projekteerimiseks ja ehitamiseks.

Hanke võitja koostab projekti ja rajab teeninduslinnaku koos ümbritseva välisruumi ja linnaku toimimiseks vajalike trasside ning ehitistega Tsiatsungõlmaa lasketiiru lähistele. Uude linnakusse rajatakse kokku 15 hoonet erinevate funktsioonidega. Lisaks kuulub hanke mahtu olemasolevast Nursipalu harjutusvälja teeninduslinnakust osade rajatiste ümberkolimine uue linnaku asukohta, selgub hankedokumentidest.

Linnaku rajamine on seotud Kaitseväe Nursipalu harjutusvälja laiendamisega, millele on tugevalt vastu kohalikud elanikud. «Kaitseministeeriumi plaan laiendada märkimisväärselt Nursipalu harjutusväljakut, mis hõlmaks edaspidi suuri maa-alasid Antsla, Rõuge ning Võru vallas, põhjustab otsest kahju nii kohalikele inimestele, loodusele, ettevõtlusele, eriti turismile,» leiavad nad rahvaalgatus.ee veebilehel avaldatud petitsioonis. Praeguse seisuga on rahvaalgatuse raames kogutud ligi 11 600 protestiallkirja harjutusväljaku laiendamise vastu.

Hanke eeldatav kestus on 16 kuud, pakkumusi saab esitada 6. veebruarini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles