Anti Allas: ees seisab otsustav aasta

, Võru linnapea (Sotsiaaldemokraatlik Erakond)
Copy
Võru linnapea Anti Allas
Võru linnapea Anti Allas Foto: Võru linnavalitsus

Ei pea olema just selgeltnägija, et öelda – 2023 ei saa olema kerge aasta. Õhus on väga suured muutused ja see, kuhu suunda üks või teine asi kaldub, võib pikkadeks aastateks kujundada nii maailma, Euroopa, Ukraina, Eesti, Kagu-Eesti, iga omavalitsuse kui ka üksikisiku käekäigu.

Olen nende paadis, kes näevad igas halvas ka midagi head. Inimloomus on kord juba selline, et väga head me eriti hinnata ei oska ja seetõttu ei pruugi pidev hea pikas perspektiivis isegi kõige parem olla. Muutume lodevaks, ükskõikseks ja eriti just empaatiavõime saab hoobi. Praegune olukord aga soosib neid, kes ei kuku järjekordse eluraskuse peale masendusse, vaid asuvad kibekiirelt tegutsema. Tegutsemine mõjub meile kõigile igas mõttes hästi. Niipaljukest siis lohutavat elufilosoofiat keeruliste aegadega toimetulekuks.

2023. aasta suurim küsimus on: kuhu pöördub Ukraina sõda? See määrab paljuski maailmamajanduse käekäiku tervikuna. Kuid kõige õudsem on see, et Ukrainas leiavad iga päev aset sõjakoledused, mis põhjustavad kujuteldamatuid kannatusi miljonitele. Turvalisest Eestist on seda rusuvalt raske isegi jälgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles