Liikumisharrastuse eestvedajad kogunevad Käärikul

LEPM
Copy
Liikumisaasta 2023 avasündmus.
Liikumisaasta 2023 avasündmus. Foto: liikumisaasta.ee

Liikumisharrastuse eestvedajad üle Eesti kogunevad alanud liikumisaasta puhul 11.-12. jaanuaril Kääriku Spordikeskusesse, et teha ühiseid plaane liikumisharrastuse valdkonna arendamisel ja liikumisaasta tegevuste planeerimisel.

«Kääriku seminar toob kokku liikumisharrastuse sädeinimeste meeskonna üle kogu Eesti. Lükkame ühiselt hoo sisse liikumisaastale, arutleme liikumisharrastuse väljakutsete üle, kuulame parimaid praktikaid, ehitame koostööd ja õpime uusi oskusi. Kõike selleks, et inspireeritult ja ühise meeskonnana teha regulaarne liikumine iga inimese elustiili osaks», ütles Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse juht Alo Lõoke.

Kultuuriministeeriumi poolt välja kuulutatud liikumisaasta 2023 kutsub eestimaalasi rohkem ja regulaarsemalt liikuma, tutvustades aasta vältel erinevaid liikumisharrastuse viise ja pakkudes kõigile jõukohaseid võimalusi liikumiseks üle Eesti. Liikumisaasta eestvedaja on Liikumisharrastuse kompetentsikeskus, liikuma ärgitavaid tegevusi ja üritusi viiakse ellu koostöös maakondlike spordiliitude, kohalike omavalitsuste, avaliku sektori, mittetulundus- ja erasektori organisatsioonide, spordiürituste korraldajate ning kultuuri- ja haridusasutustega.

Kultuuriministeeriumi tellimusel ning Ühenduse Sport Kõigile koordineerimisel 2021. aastal läbi viidud uuringu kohaselt on kehaliselt piisavalt aktiivsed vaid umbes 40% täiskasvanutest ning 25% lastest.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovituste järgi peaksid täiskasvanud tervise hoidmise nimel liikuma vähemalt 150-300 minutit nädalas mõõduka intensiivsusega või vähemalt 75-150 minutit nädalas tugeva intensiivsusega. Lisaks soovitatakse teha kaks korda nädalas lihaseid tugevdavaid harjutusi ning eelkõige vähendama istudes veedetud aega. Lastele ja noortele soovitab WHO liikuda vähemalt 60 minutit iga päev mõõduka kuni tugeva aktiivsusega. Täiendavalt tuleks teha vähemalt kolmel päeval nädalas tugeva intensiivsusega tegevusi, lihaseid ja luid tugevdavaid harjutusi ning vähem istuda.

Lisainfo liikumisaasta programmi ja algatuste kohta ilmub liikumisaasta.ee veebilehele. Liikumisaasta tegevustega on oodatud jooksvalt liituma kõik, kes soovivad anda oma panuse Eesti inimeste regulaarse liikumisharjumuse kujundamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles