GALERII Käärikul tunnustati Otepää parimaid sportlasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Kääriku spordikeskuses peetud galal «Otepää spordiaasta tähed 2022» tunnustati valla parimaid sportlasi ja valla spordielu edendajaid.

Otepää valla tänukirja ja meene andsid üle vallavolikogu aseesimees ja spordikomisjoni juht Aivar Nigol ning spordinõunik Ago Arro.

«Meie vallas on mitu Eesti meistrit ja üks maailmameister,» märkis Arro. «Rõõmu teeb ka see, et lisaks sportlastele ja spordiklubidele on meil veel palju spordiüritusi, sporti toetavaid ettevõtteid ning häid treenereid.»

Sportlasi tervitas ka Otepää vallavanem Jaanus Barkala. «Sport ja Otepää käivad kokku nagu päike ja tuul,» sõnas ta. «Otepää on uhke selle üle, et oleme kogunud kuulsust nii tuntud spordiürituste korraldaja kui ka spordikuulsuste elukohana. Tunnustame kõiki, kes Otepää spordi arengule kaasa aitavad!»

Teisipäeval peetud sporditähtede galal tehti kokkuvõtteid 2022. aastast, üllatusesinejaks oli mustkunstnik Marko Mölder. Valla spordihinged said muljeid vahetada peolaua taga. Õhtut juhtis Vahur Teppan.

Valla parimate sportlaste aunimetusele said kandidaate esitada valla spordiklubid ja kõik spordihuvilised. Valiku nende seast tegi vallavolikogu spordikomisjon, arvesse võeti ka rahvahääletuse tulemusi.

Otepää valla spordiaasta parimad 2022:

Aasta spordisõber – Ugandi Resto

Ugandi Resto ja selle omanikud on oma äritegevusega panustanud aastakümneid Otepää elukvaliteedi parandamisse, aidates luua sportimisvõimalusi ning edendades valla rahvaspordielu.

Valla spordihing – Martin Teder

Ta on FC Otepää treener, kes on 17 aastat arendanud spordielu ja jalgpallikultuuri nii Otepääl kui lähiümbruses.

Valla spordilegend – Voldemar Tasa

Ta on pikaajaline orienteerumise entusiast nii Otepää vallas kui üle kogu Eesti. Lisaks on ta olnud Madsa ja Kääriku spordibaasi juhataja ning Kuutsemäe suusakeskuse tegevdirektor.

Aasta sporditegu – BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp

Eestis esimest korda toimunud laskesuusatamise maailmakarika etapp oli see, mis jäi Otepää 2022. spordiaastast kõige eredamalt meelde. See elamus, mida Eesti laskesuusatamise föderatsioon koos oma korraldustiimiga suutis pakkuda, on sündmus, mis jääb kauaks meelde. Sündmuse korraldus õnnestus nii hästi, et aasta teises pooles õnnestus ka saada 2027. aasta laskesuusatamise maailmameistrivõistluste korraldusõigus.

Aasta rahvaspordiüritus – Otepää rahvasprint S.M.A. Racing

A1M Motorsport Otepää rahvasprint on autospordi harrastajatele mõeldud pika traditsiooniga autospordivõistlus. Marko Koosa koos oma tiimiga on hoidnud autospordi traditsioone Otepää piirkonnas au sees.

Aasta üllataja – Kääriku Spordikeskus

Spordikeskuse järgmise etapi uuendamistööd said 2022. aastal valmis. Spordikeskuse renoveerimisega on loodud supertingimustega spordibaas nii tippsportlastele kui harrastajatele. Kääriku spordikeskusest on saanud ka Team Estonia ametlik spordibaas.

Aasta noorsportlane U16 neiu – Karlotta Levin

Ta mängib FC Elva võistkonnas. Tema saavutused: tüdrukute U17 eliitliiga 2. koht, Eesti naised U17 koondises 5 mängu ja U15 koondises 2 mängu 2021. aastal.

Aasta noorsportlane U16 noormees – Sten-Erik Iir

Noorel spordimehel on suur huvi kergejõustiku vastu. Tulemused 2022. aastal: Balti U16 MV 3. koht; U16 Eesti meistrivõistlused: kettaheide 1. koht, vasaraheide 4. koht, kuulitõuge 5. koht, odavise 6. koht; Rukkilillemängud U16: kettaheide 2. koht, kuulitõuge 3. koht, odavise 5. koht.

Aasta juuniorsportlane U23 naine – Saskia Treufeldt

Ta on aastaid tegelenud iluvõimlemisega VK Rütmika koosseisus. Tema saavutused: iluvõimlemise juuniorklass, Eesti meistrivõistlused rühmvõimlemise vahendiga kavades 1. koht ehk Eesti meister rühma koosseisus Junior Team VK Rütmika. Eesti meistrivõistlused ilu- ja rühmvõimlemises, 3. koht, rühma koosseisus Junior Team VK Rütmika.

Aasta juuniorsportlane U23 mees – Martin Himma

Ta on Karupesa Teami suusasportlane. Saavutas Pekingi olümpiamängudel võistkondlikus sprindis 11. koha ja teateneliku koosseisus 15. koha. Eesti meistrivõistlustel 15 km klassika pronksmedal.

Aasta sportlane N23 – Anneli Tõugjas-Männiste

Discgolf on Eestis tõusev spordiala. Ta on discgolfi Eesti koondise koosseisus, kes tuli 2022. aastal meeskondliku discgolfi maailmameistriks Horvaatias.

Aasta sportlane M23 – Artti Aigro

Ta on Eesti tuntumaid suusahüppajaid. Ta saavutas Pekingi olümpiamängudel 30. koha. Kontinentaalkarika etappide esikümne hüppaja.

Aasta veteransportlane N35+ – Tatjana Mannima

Ta tuli 2022. aastal suusatamises Eesti meistriks, millega teenis ära ka Pekingi olümpiamängude pääsme, kuid lõpuks kahjuks loobus sinna sõitmast.

Aasta veteransportlane M35+ – Ain Fjodorov

Ta on orienteeruja ja seiklusspordi fanaatik. Vanemas eas on hakanud rohkem seikluspordile keskenduma, aga siiski väga hea minekuga Eesti tipporienteeruja.

Aasta noortevõistkond – Kagu Biathlon

Spordiklubi keskendub laskesuusatamisele. Tulemused noortesarjades: laskesuusatamise õhkrelva noortesari Even Tudebergi auhindadele saavutati üldarvestuses 6 esikohta (M8, N10, N11, M11 ja M vanuseklassis), kaks 2. kohta (M12 ja M vanuseklassis) ning kaks 3. kohta (M8 ja M vanuseklassis). Värska Originaal noortesarja üldarvestuses võideti üks kuld- (N22), üks hõbe- (M19) ning üks pronksmedal (M15). Treener – Jelena Všitseva.

Aasta võistkond – Eesti Discgolfi võistkond (Anneli Tõugjas-Männiste)

Discgolf on Eestis tõusev spordiala. Ta on discgolfi Eesti koondise koosseisus, kes tuli 2022. aastal meeskondliku discgolfi maailmameistriks Horvaatias.

Aasta tehnikasportlane – Karleen Randver

Ta tegeleb motokrossiga. Tema saavutused: Eesti meistrivõistlused 2. koht motokrossis, Eesti hobikrossi karikasarja 1. koht motokrossis, Eesti karikavõistlused kestvuskrossi 1. koht, Euroopa meistrivõistluste Pärnu etapp 16. koht, Soome meistrivõistluste Orimattila etapp 3. koht.

Aasta treener – Mariliis Paas

Ta on ujumisklubi Yess treener, kes toetab, innustab ja õpetab oma hoolealuseid südamega. Tema käe all saavad pisikesed veekartusest kergesti üle ja õpivad ujuma, trennilapsed arenevad ja toovad võistlustelt häid kohti. Ta julgustab lapsi osalema ka avavee ujumisvõistlustel ja triatloni etappidel, kust on samuti häid kohti toodud.

Aasta spordiklubi – Kagu Biathlon

Eesti meistrivõistlused laskesuusatamises 8 kuldmedalit (M15, M19, N40, M40 ja M50 vanuseklassis), 4 hõbemedalit (M13, N40, M50 klassis) ja 8 pronksmedalit (M13, M15, N17, M17, N22, N40 ja M40 vanuseklassis). Baltic Biathlon Cupil said klubi kasvandikud ühe hõbe- (N17) ja kaks pronksmedalit (M15). Suvisel Baltic Biathlon Cupil ja Eesti meistrivõistlustel suvebiathlonis saavutati kolm pronksmedalit M13 ja M15 vanuseklassis.

Innustavad eestvedajad – Nõuni noored

Nad on aktiivselt kaasa löönud valla spordimängude korraldamises vabatahtlikena, nad on alati kohal, kui on vaja ulatada abikäsi. Kirjutavad ja veavad eest kogukonna projekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles